Etiopija – kavos namai
Etiopija, anksčiau vadinta Abisinija, yra tikroji arabikos kavamedžio gimtinė. Nuo Kafos provincijos (Etiopijos pietvakariai) kilo ir pavadinimas KAVA. Kava, kaip […]...
Skaityti →Etiopija, anksčiau vadinta Abisinija, yra tikroji arabikos kavamedžio gimtinė. Nuo Kafos provincijos (Etiopijos pietvakariai) kilo ir pavadinimas KAVA. Kava, kaip […]...
Skaityti →Nuėmę tradicinio espresso aparato gaubtą viduje rasime vieną arba du boilerius. Tai gali būti vienas paprastas boileris, HX boileris (su […]...
Skaityti →Neseniai rašėme apie kavos malūno svarbą kavos gėrimų, o ypač espreso, kokybei, bet tąsyk per daug nesigilinom į tai, kas […]...
Skaityti →Kavos malūnas. Vienareikšmiškai. Gal iš pirmo žvilgsnio tai ir atrodo keista, nes kavą gamina espresso aparatas, ne malūnas, tačiau jei […]...
Skaityti →Rašydami šį palyginimą jo netaikome nė vienam konkrečiam gamintojui. Šiame straipsnelyje tradicinis espresso aparatas suprantamas kaip pusiau profesionalus kavos aparatas, […]...
Skaityti →Automatiniai kavos aparatai gali paruošti gerus kavos gėrimus – nuo espreso iki kapučino – vieno mygtuko paspaudimu. Tačiau, kad iš […]...
Skaityti →Tobulas espresas – meno ir mokslo derinys, kurį sujungia technologijos ir įgudusi žmogaus ranka. Technologijoms atstovauja pusiau automatiniai kavos aparatai […]...
Skaityti →Kelioms dienoms į „Artizanų“ rankas pateko Nuova Simonelli Oscar II pusiau automatinis kavos aparatas, todėl nepraleidome progos jį įvertinti ir […]...
Skaityti →Automatiniai kavos aparatai pakeitė kavos pasaulį iš pagrindų. Dabar namuose lengvai galime mėgautis espresu, kapučinu ar latte kava. Ir visai […]...
Skaityti →Skaniausia kava išeina iš šviežių, aukštos kokybės kavos pupelių. Bet ką iš tiesų reiškia šviežia kava? Skrudinta prieš kelias valandas, […]...
Skaityti →Kad kava kuo ilgiau išliktų skani ir aromatinga, labai svarbus yra kavos laikymas. Idealiomis sąlygomis reikėtų pirkti tik šviežiai paskrudintą […]...
Skaityti →Arabika ir robusta – dvi pagrindinės kavos rūšys, apie kurias jau rašėme praėjusį kartą, daugiau dėmesio skirdami robustai. Šįkart norėtume […]...
Skaityti →
Sekite mus per Facebook'ą