KAVA, UGNIS, ŽMOGUS
„Torrefazione Lady Café“ – išskirtinė laboratorija, tarptautinės lėto maisto organizacijos „Slow Food“ išrinkta į geriausių Italijos kavos skrudintojų 25-uką, kurioje Massimo Bonini ir Nicoletta Montini rankomis gimsta aukščiausių įvertinimų sulaukusios kavos iš viso pasaulio.
Į senoje kaimo sodyboje įsikūrusią skrudyklą rinktinės žalios kavos pupelės atvyksta iš Gvatemalos, Meksikos, Brazilijos, Indijos, Venesuelos, Haičio, Kosta Rikos ir kitų šalių aukštumų. Sulaukusios savo eilės, jos keliauja į autentišką, prieš daugiau nei 60 metų pagamintą, „Vittoria“ skrudinimo įrenginį, kuriame lėtai skrudinamos tiesioginėje ugnies liepsnoje, vos 110–150 °C temperatūroje. Šis ypač retas ir sudėtingas skrudinimo būdas leidžia maksimaliai atsiskleisti subtiliausiems kavos aromatams ir skoniams.
Pasikliaudamas vien savo patirtimi ir juslėmis žalių pupelių virsmą juoduoju auksu virtuoziškai kontroliuoja Massimo. Jo vaidmuo skrudinimo procese be galo svarbus, todėl atsipalaiduoti negalima nė akimirkai. Kiekvienas skrudinimas – vis kitoks, o jo trukmė priklauso ne tik nuo pupelių kilmės, derliaus, bet ir nuo metų bei paros laiko, aplinkos temperatūros ir netgi mėnulio fazės.
„Torrefazione Lady Café“ – rinktinių kavos pupelių, nežabotos ugnies ir žmogaus bendrystė.
Sekite mus per Facebook'ą