SOLIDARUMAS IR DARNA
„Caffè Malatesta“ yra šešių jaunuolių, kuriems buvo suteikta galimybė nemokamai naudotis nedideliu kavos skrudinimo įrenginiu, projektas, gimęs mažame Šiaurės Italijos miestelyje. Nuo pat pradžių visi vieningai sutarė, kad skrudins tik tokią kavą, kuri auginama, skinama ir apdorojama užtikrinant sąžiningas darbo, socialines ir aplinkosaugos sąlygas.
Netrukus „Caffè Malatesta“ užmezgė tiesioginius ryšius su mažomis Gvatemalos, Hondūro, Kolumbijos, Meksikos ir kitų šalių kavos augintojų bendruomenėmis, tiekiančiomis itin kokybiškas miškuose užaugintas pupeles. Nors „Caffè Malatesta“ skrudinama kava nėra oficialiai sertifikuota kaip ekologiška, ji auga natūraliomis sąlygomis, išsaugant biologinę įvairovę, o skinama ir perrenkama išskirtinai tik rankomis.
„Caffè Malatesta“ narių, kurie tobulinosi ir kavos skrudinimo subtilybių mokėsi iš geriausių Italijos kavos meistrų, talentas atsiskleidžia galutiniame ir daugiausia tikslumo reikalaujančiame kavos apdorojimo etape – skrudinime. Kolektyvas kavą skrudina mažais kiekiais tradiciniu kavos skrudinimo įrenginiu, pasikliaudami tik savo uosle ir rega. Taip išnaudojant natūralių žaliavų, rankų darbo ir meistriškumo sinergijos galią iš lėto ir žemoje temperatūroje gimsta socialiai atsakinga „Caffè Malatesta“ kava.
Sekite mus per Facebook'ą